سه شنبه , تیر ۱۰ ۱۴۰۴
خانه / 2025 / آوریل

بایگانی ماهانه: آوریل 2025

زیبایی‌های بی‌نظیر در کلام الهی

قرآن آمده تا بهتر و پسندیده‌تر زندگی کنیم، آرامش‌مان به کمال باشد، روشن باشیم و تاریکی‌های روح‌مان را بزداییم و برازنده وتحسین‌برانگیزگردیم به‌گونه‌ای که به عنوان عامل به قرآنی که ازخاندان وحی گرفته ودریافته‌ایم،زیبنده اهل‌بیت(ع) باشیم و سزاوار آن‌که به ما رهروان راه راستین‌شان افتخار کنند.

ادامه نوشته »

دوری از خودبیگانگی در سینمای اندونزی

صنعت سینمای رو‌به‌رشد اندونزی در تلاش است تا با تولید فیلم‌هایی سرگرم‌کننده که حاوی پیام‌های اجتماعی و انسانی هستند، تماشاگران بومی را جذب خود کنند. به گفته تحلیلگران اقتصادی سینما، دست‌اندرکاران سینمایی در این کشور مسلمان آسیای دور توانسته‌اند تا حد زیادی در این امر موفق شوند.

ادامه نوشته »

فرجام خودسری‌های سفیر شاعرپیشه

قرارداد ترکمانچای (یکم اسفندماه ۱۲۰۶) که پس از شکست ایران در جنگ با روسیه به امضا رسید، شرایط بسیار سختی برای ایران به‌همراه داشت و موجب ایجاد نارضایتی و خشم گسترده مردم و نخبگان ایرانی شد.

ادامه نوشته »

شبهات از طوفان‌ الاقصی تا مذاکره کنونی

زمانی که جوانتر بودم زانوانم از کشیدن بار سنگین جسم غافلم سرباز نمی‌زدند، گاهی به کوه‌نوردی می‌رفتم. درس‌هایی و شناخت‌هایی که از آن روزها برایم مانده است، درس‌های بزرگی است.

ادامه نوشته »

 اینک‌ آخرالزمان! دین و تمدن

شیعیان در دوران غیبت چه وظایفی دارند؟ حکومت اسلامی برای حرکت به‌سوی ظهور، چطور و چه راهبردهایی باید داشته باشد؟ ناچاریم از زاویه‌ای متفاوت به تاریخ بشر از بامداد پیدایش تاکنون بنگریم تا به راهبردهایی که می‌باید، دست یابیم. بایستی با بازتعریف جایگاه خود در این فرآیند تاریخی، میان رخدادهای …

ادامه نوشته »

نشست شعرخوانی بزرگداشت عطار، سعدی و پروین با حضور فارسی‌زبانان در کوالالامپور برگزار شد

نشست شعرخوانی ویژه بزرگداشت سه چهره برجسته ادب فارسی، عطار نیشابوری، سعدی شیرازی و پروین اعتصامی، روز ۲۸ فروردین‌ماه سال جاری به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی و با حضور فارسی‌زبانان، اساتید و دانشجویان علاقه‌مند برگزار  شد.

ادامه نوشته »

پیوند شعر و خط در فرهنگ ایرانی

تاریخ و تمدن بشر اجزایی درهم‌تنیده دارد که انگار همدیگر را کامل می‌کنند. در این میان، تاریخ و تمدن جهان اسلام از عناصر مختلفی برخوردار است که مقوم و حامی یکدیگر هستند و به ماندگاری این اجزای مؤثر کمک کرده‌اند. یک نمونه از این عناصر که از هنرهای جذاب و …

ادامه نوشته »

میراث سینماتوگراف

سی‌ام فروردین‌ماه سالروز سفر تاریخی ناصرالدین‌شاه قاجار به اروپاست؛ سفری که پای ایرانیان را به کشورهای اروپایی که «فرنگ» نامیده می‌شدند باز کرد و زمینه‌ساز ورود فناوری‌ها و فرهنگ اروپایی گردید. یکی از ابزارهایی که در دوران قاجار و به‌طور دقیق‌تر در دوران مظفر‌الدین‌شاه قاجار پایش به ایران باز شد …

ادامه نوشته »

پزشکی که فارسی را زبان علم کرد

درحالی‌که دوره حکومت خوارزمشاهیان کوتاه بود، سرزمین خوارزم پیشینه‌ای کهن درفرهنگ و تمدن وحتی دوران باستان داشت. در واقع خوارزمشاهیان خود را وارثان امرا و سلاطین سامانی، غزنوی و سلجوقی می‌دانستند و تلاش می‌کردند تا دربار خود را با همان شکوه دربارهای این امرا و سلاطین بیارایند.

ادامه نوشته »

روایتی تازه از یک قهرمان گمنام

کتاب «علی آقا» نوشته سمانه خاکبازان، اثری از انتشارات روایت‌فتح، در زمستان ۱۴۰۳ منتشر شد و به‌سرعت توجه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کرد. این کتاب که به زندگی شهید مدافع حرم، علی یزدانی می‌پردازد، روایتی متفاوت و انسانی از یک قهرمان گمنام ارائه می‌دهد. علی آقا نه …

ادامه نوشته »
error: کپی کردن مطالب غیر قانونی است