عزتالله انتظامی (۳۰ خرداد ۱۳۰۳ – ۲۶ مرداد ۱۳۹۷) بازیگر و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون، مشهور به «آقای بازیگر» سینمای ایران بود. او نخستین بازیگر ایرانی بود که از یک جشنواره بینالمللی جایزه گرفت. انتظامی در سال ۱۳۸۲ به عنوان یکی از چهره های ماندگار ایران انتخاب شد.
ادامه نوشته »بایگانی ماهانه: ژوئن 2023
نابودگر ترامپ میآید
بهتازگی در یک بازه زمانی تقریبا همزمان یک مستند و یک سریال تلویزیونی با محوریت آرنولد شوارتزنگر، ستاره سینمای اکشن و بدنساز و سیاستمدار سابق آمریکایی عرضه شده است. ارائه این دو محصول همراه با مصاحبه اخیر آرنولد درباره تمایل به نامزدی در انتخابات پیش روی ریاستجمهوری آمریکا و نقد …
ادامه نوشته »امید به کرم جواد ولایت
هنر ایرانی- اسلامی، نگاه خود را به شریعت و بیانگری و بازنمایی اخلاق و اندیشههای نبوی و ائمه معصومین(ع) قرار داده و سراسر هنر ایرانی پر از جلوههایی از حقیقت زنده این خاندان گرامی است. از آغاز تمدن اسلامی تا همین امروز، هنرمندان بسیاری رسالت خود را در بازنمایی کرم …
ادامه نوشته »حکمرانی و سریالهای تلویزیونی
موضوع ساماندهی ساختن فیلم و سریال همچون جزئی از ابزار نرم حکمرانی فرهنگی، نسبتش با حکومت در نظام اسلامی و نسبت آن با فعالیت حکومت و بخش خصوصی و غیردولتی و حد آزادی و رقابت در این عرصه و معنای مردمی آن و استفاده همه نیروها، حتی آنان که علاقهای …
ادامه نوشته »گیشه مذموم؛ مخاطب محمود؟!
احتمالا در جریان جنجالهای چند روز گذشته فضای سینما پیرامون فیلمهای در حال اکران هستید، اگر هم نیستید حتما با آن برخورد کردهاید ولی بیتفاوت از کنار آن گذشتهاید، چون که این کشمکشها دیگر از فرط تکرار مکررات، پیشپاافتاده و مبتذل شده است.
ادامه نوشته »بهار ۲۶۵میلیاردی سینما
فصل بهار با شکفتن و روییدن شکوفهها آغاز میشود و عموم مردم وقت بیشتری دارند تا از سرگرمیهای مختلفی سود ببرند. در این میان، در بهار ۱۴۰۲، پس از گذران دوران شیوع کرونا، ناآرامیهای سال گذشته و باز و بستهشدن مراکز فرهنگی، سینما دوباره بالید و رویید.
ادامه نوشته »سینما چگونه در بهار رکوردها را جابهجا کرد
فصل بهار با شکفتن و روییدن شکوفهها آغاز میشود و عموم مردم وقت بیشتری دارند تا از سرگرمیهای مختلفی سود ببرند.
ادامه نوشته »گذار کاروانسالاری تمدن به شرق
برپایی تمدن نوین ایرانی ـ اسلامی بایست و شایستهای پرشماری را پیش میکشد. این سرزمین در طول اعصار توانسته با همگرایی همه تواناییها و داشتهها از هر نظر بر نارساییها و پیشامدهای بنیانکن پیروز شود و با روح تپنده و آزاد و شکوفانش، سرزنده و شادمانه زندگی را برای مردمانش …
ادامه نوشته »در انتظار یک پیوند سینمایی
با وجود همه نیات خیر، قدمهای برداشتهشده، تلاشهای صورتگرفته و حتی با توجه به تولید بعضی از کارهای شاخص و ماندگار در زمینه روایت سینمایی و تلویزیونی و تئاتری از انقلاب اسلامی، در مناسبتهای تقویمی کم و کاستیها عیان میشود و خودش را بروز میدهد.
ادامه نوشته »سوءتفاهمی به نام سینمای اجتماعی
سینمای اجتماعی یا ژانر اجتماعی نیز از آن واژههای مندرآوردی در ایران است؛ مانند سینمای معناگرا یا سینمای برای کودکان و درباره کودکان! طرفه آن که زمانی برخی مدعیان فیلمسازی، بیسوادی و ناتوانی خویش در فیلمسازی را با دکانهایی مانند سینمای هنری یا تجربی بزک میکردند، اینک مدتی است آن …
ادامه نوشته »هفتخان رمزگشایی تاریخ
دشمنی دیرباز ایران با توران که ریشه در داستان فریدون و سه پسر او دارد، زمینهساز بسیاری از داستانهای شاهنامه است. یکی از آنها، هفت خان اسفندیار و سفری پرفرازونشیب به سوی توران است. اسفندیار از طرف پدر مامور است تا خواهران خود(همای و بهآفرید) را که اسیر ارجاسب هستند …
ادامه نوشته »سیماهای ضددینی در تغییرات جدیدجهانی
حقیقت آن است که تغییر مبتنی بر تکلیف قرآنی رهبری دانای دینی و آرمان انقلاب اسلامی با تغییر کنونی جهان و پیشاروی ما، سنخیت ندارد.
ادامه نوشته »آغاز به کار جشنواره مطبوعات پس از وقفه ۱۰ ساله
معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ با هدف ارج نهادن به تلاشهای اصحاب رسانه و ارتقای استانداردهای رسانهنگاری، جشنواره ملی مطبوعات را برگزار میکند.
ادامه نوشته »۲۴ مؤسسۀ ایرانی در میان برترینهای رتبهبندی دانشگاهی «راوند»
بر پایۀ گزارش «آژانس رتبهبندی رار» در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۲۴ مؤسسۀ ایرانی در سیاهۀ مؤسسههای برتر جای گرفتهاند. «دانشگاه علوم پزشکی تهران» با رتبه ۱۶۵ جهانی، در این سیاهه در جایگاه نخست ملی است.
ادامه نوشته »جدال چپ و راست روی صحنه
مهران رنجبر نویسنده و کارگردان تئاتر و مستندساز چند سالی است که در حوزه تئاتر حرفه ای پرتره های متنوع و مختلفی را به عنوان مونو گرافی بر روی صحنه ی تئاتر اجرا می نماید.
ادامه نوشته »